torek, 11. oktober 2016

MILOSTNA MARIJA – ROMARICA IZ ČUDEŽNE FATIME PRI NAS

Pisal se je 5. oktober 2016 s prekrasnim večerom, ki ga je krasilo večerno sonce. Ves dan se je okrog župnijske cerkve čutil pripravljalni nemir pred obiskom vseh obiskov.
Ob 20. uri pa je med množico nas kristjanov pripeljal snežno bel kombi z napisom: VRATA UPANJA. Iz vozila je izstopila nadvse dobrodošla gostja, naša nebeška Mati Marija, fatimska Gospa. Prisrčen je bil pozdrav pastirčkov, namenjen naši nebeški Mami, sledili so pozdravi v imenu župnije, družin, bolnih, trpečih in domačega duhovnika Dušana. S pesmijo Trinajstega maja jo je navdušeno pozdravil STAREJŠI PEVSKI ZBOR. Ob prepevanju Fatimske himne so naši gasilci in gasilke skupaj z množico vernih Marijo ponesli v praznično odeto našo Marijino cerkev. Mariji so navdušeno prepevali in slovesnost polepšali mladi pevci iz našega župnijskega zbora MAGNIFIKAT in iz MLADINSKEGA PEVSKEGA ZBORA IZ JURŠINEC.
Našo nebeško Mater smo počastili z njenimi litanijami, posvetili smo se njenemu brezmadežnemu in Jezusovemu presvetemu Srcu. Pri sv. maši je duhovnik skupaj z vsemi obe župniji posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Kako velika milost!
8 molilcev je slavilo Boga in Marijo celo noč. Zjutraj so milostno Romarico ob slovesnem petju STAREJŠEGA ZBORA iz naše cerkve ponesle gospe iz društva gospodinj Marta. Takrat smo imeli solzne oči, vendar čudovita Gospa je svetovna Romarica in mora naprej. Hvala Ti Marija za vse milosti, uslišanja, čudeže…, ki smo jih bili deležni ob tvojem obisku v naši župniji. 

Kraljica miru
Paul Claudel (+1955), eden največjih francoskih pesnikov, je pomen Fatime označil takole: »Fatima je največji verski dogodek prve polovice 20. stoletja, prekipevajoča eksplozija nadnaravnega v tem v materijo ujetem svetu.« Papež Janez Pavel II. je dejal, da je danes fatimsko sporočilo »aktualno in nujno bolj kot kadarkoli prej«.
---S Fatimo je mnogo bolj, kot si mislimo, povezana zgodovina Cerkve in sveta v dvajsetem stoletju. Ta zgodovina bi bila lahko popolnoma drugačna, kot je bila, mnogo manj ali sploh ne krvava, če bi ljudje poslušali Marijina sporočila, ki jim jih je poslala po treh preprostih pastirčkih, Luciji, Frančišku in Jacinti.
Fatimski dogodki so se zgodili leta 1916 in 1917, ko se je v Rusiji že začela pripravljati oktobrska revolucija in je pokazala svoje ostre zobe komunistična diktatura. Bilo je v času prve svetovne vojne, v katero je bila zajeta tudi Portugalska. Marija je s svojimi prikazovanji v Fatimi kot skrbna Mati Cerkve in človeštva hotela posredovati kot Kraljica miru. Dejansko je bil v prejšnjem stoletju zelo ogrožen prav mir.
---V tridesetih letih prejšnjega stoletja je prišel na oblast v Nemčiji Adolf Hitler, ki je začel drugo svetovno vojno in z njo povzročil smrt milijonov nedolžnih ljudi. V Italiji se mu je pridružil Benito Mussolini. Tako so bili trije izmi, komunizem, nacizem in fašizem, največja nesreča za prejšnje stoletje. Vsekakor bi ne prinesli tako strahotnih posledic, če bi jih sploh prinesli, ko bi ljudje poslušali Devico Marijo.
---Tri pogoje bi bilo treba izpolniti, da ne bi prišlo do druge svetovne vojne in tako obsežnega širjenja brezbožnega komunizma, pa tudi nacizma in fašizma: človeštvo ne bi smelo več žaliti Boga z velikimi grehi, Cerkev bi morala začeti obhajati pobožnost petih prvih sobot in papež bi moral skupaj z vsemi škofi sveta posvetiti Rusijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Človeštvo je vedno bolj žalilo Boga, pobožnost petih prvih sobot se je le počasi in z zamudo uveljavljala, papež je skupaj s skoraj vsemi škofi sveta posvetil Rusijo in ves svet Marijinemu brezmadežnemu Srcu šele 25. marca 1984.
---Povabljeni smo, da vse tri pogoje izpolnjujemo tudi mi. Resno si moramo prizadevati, da ne bomo več žalili Boga, ampak obhajali prvosobotno pobožnost in se posvetili brezmadežnemu Marijinemu Srcu, po njem pa presvetemu Jezusovemu Srcu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar