sreda, 29. junij 2016

13. nedelja med letom - OZNANILA

13. NEDELJA MED LETOM
26.6.2016
Vigilij, škof
ZAKLJUČEK VEROUKA
7.00
8.30
10.30

JURŠINCI: + ELIZABETA LAJH, od hčerke Anice z družino
POLENŠAK: ALOJZ KOKOL, STARŠI PLOHL IN 3 BRATJE
JURŠINCI: + IVAN, obl., STANKO IN TEREZIJA VRŠIČ, ALOJZ IN FRANC FILIPIČ
Ponedeljek
EMA KRŠKA, kneginja
19.00
POLENŠAK: + ELIZABETA LORENČIČ, JANEZ IN STARŠI HOJNIK IN MITJA IN SANDI
Torek
Irenej Lyonski, škof, mučenec
7.00
JURŠINCI: + FRANČIŠKA IN ANTON ČUŠ IN JANEZ MAJCEN
Sreda
PRAZNIK
PETER IN PAVEL, apostola
18.00

19.00
POLENŠAK: + STARŠI IN JOŽEF KOKOL IN VSI + SORODNIKI IZ HLAPONC IN POLENC
JURŠINCI:  + JANEZ HORVAT, od sosedov Osterčevih
Četrtek
Prvi mučenci C.
19.00
JURŠINCI: + FRANC ŠTUHEC, od soseda Rateka Čučeka
Petek
Oliver Plunkett
19.00
POLENŠAK: + FRANC IN MARIJA PETEK
Sobota
Ptujskogorska Mati Božja
7.00
13.00
JURŠINCI: + ALOJZ, 10. obl. IN ANA VUČINA
JURŠINCI:  - SV. KRST: ZALA KOVAČEC
14. NEDELJA MED LETOM
3.7.2016
Tomaž, apostol
7.00
8.30

10.30

JURŠINCI: + ANGELA MATJAŠIČ, osmina
POLENŠAK: + MARIJA IN STANKO PINTARIČ IN ANA MOJZEŠ IN STANKO CVETKO
JURŠINCI: + ANTON PIGNAR, obl. IN + STARŠI IN OČE ALOJZ ŽERDIN, od sosede Metke Šegula

  • Danes zaključujemo verouk pred počitnicami. Nikakor pa ni zaključek sv. maše. Bog ne gre na počitnice. Vsako sekundo nam daje življenje, pomoč, ljubezen, zdravje, srečo… Med počitnicami se lahko z Jezusom še bolj povežemo, lahko ga bolj povabimo k sebi, lahko več molimo in preberemo kakšno duhovno knjigo. Opustiti ned. mašo je zelo velika škoda za vsakega, ker je nedelja dan Jezusovega vstajenja in v sv. maši nas Bog ščiti, ozdravlja, nam pomaga, rešuje, vodi. To je božji dan blagoslova. Spričevalo je bolj pokazatelj za starše kot za otroka. Zahvala vam dragi starši za skrb, da za svojega otroka sprejemate božjo pomoč, da ste z njim pri sv. maši. Najbolj pridni so otroci, ki so ob nedeljah pri sv. maši. Iz njih sije POSEBNA ljubezen, veselje, dobrota, sreča… Jezus nam vse to podarja. Velika škoda, da nekateri starši ne odprejo svojih src čudovitemu Bogu Jezusu, da bi od Njega sprejeli moč, ljubezen, varstvo, srečo…. Zahvaljujem se otrokom za sodelovanje, iskrena hvala tistim, ki ste pridno delali naloge, se naučili za preizkus znanja, prepevali pri verouku... Danes teden naj bo nedelja vrnitve spričeval. Ker jih potem celo leto vračamo, pa založimo, izgubimo. Zato vsi prinesimo spričevala nazaj v nedeljo, danes teden k sv. maši. Tisti, ki še niste prinesli domačih nalog za oceno in tisti, ki imate spričevala še doma, jih prinesite! Vpis v naslednji letnik verouka ni možen brez domačih nalog, obiska sv. maše, napisanih ocen v spričevalu!  
  • OTROCI, LEPO POVABLJENI IN VESELO DOBRODOŠLI V POČITNICAH NA ČUDOVITE Tabore k Sv. Trojici – PODLEHNIK! Letake in prijavnice dobite sedaj po sv. maši. V avgustu pa vabi ZNAMENITI ORATORIJ NA PTUJ, ki je vesel, razigran teden druženja, igre, zanimivosti… Za ORATORIJ je prijavnica na spletu. Povabljeni. Prijavimo se!
  • MLADE IN OTROKE VEROUČENCE, KI SODELUJEJO V NAŠI ŽUPNIJI IN SO PRIDNI PEVCI, BRALCI, MINISTRANTI… VABIMO NA NAGRADNE, VESELE DNEVE V STRUNJAN, OD 22. DO 26.7. V zakristiji vzemite letak, kjer je vse opisano in razloženo in prijavnico! Predstavitev teh počitnic bo v ned, 3.7. po sv. maši ob 10.30. Lepo povabljeni starši pevcev, ministrantov, bralcev, drugih sodelujočih v župniji.
  • ZA ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE V TEM TEDNU PROSIMO: BODKOVCI GRABA

Ni komentarjev:

Objavite komentar