nedelja, 25. september 2016

26. nedelja med letom

OBISK MILOSTNE PODOBE MARIJE ROMARICE IZ FATIME NA POLENŠAKU – 5. oktober ob 20.00

V okviru priprav na stoletnico prikazovanj roma po slovenskih župnijah, od 13. maja do 13. oktobra 2016, milostni kip Fatimske Matere božje, da se ji verni kristjani lahko posvetimo, zahvalimo za prejete milosti in jo prosimo za nove.  Marijin kip bo v začetku oktobra samo za 2 dni obiskal tudi nekatere župnije naše Ptujske dekanije.

Rezultat iskanja slik za marija fatima
Na POLENŠAKU bomo MARIJO romarico sprejeli v sredo zvečer,
5. oktobra ob 20.00 in bo pri nas do jutra, 6.10. do 8.00.
Ob obisku se bomo posvetili Jezusovemu in Marijinemu srcu. Povabljeni smo, da izrazimo posebne prošnje Mariji in jih tudi napišemo na listek, ki ga oddamo v škatlo, ki bo ob Mariji.

V sredo, 5.10. ob 20.00 sprejmimo Marijo romarico kar se da slovesno in z odprtim srcem in dušo, ona je naša Priprošnjica, Varuhinja, Zavetnica in večna, nebeška Mati, ki vedno prosi za nas svojega Sina Jezusa edinega Odrešenika.

Lepo smo povabljeni, da v pripravi na obisk fatimske Marije večkrat molimo spodnjo molitev.

MOLITEV V PRIPRAVI NA OBISK MILOSTNE PODOBE MARIJE ROMARICE IZ FATIME

Fatimska Devica, Mati usmiljenja, Kraljica svetega rožnega venca, pomagaj nam, da bo tvoj tretji milostni obisk Slovenije v nas poglobil vero, upanje in ljubezen ter okrepil odločitev za zvesto življenje po evangeliju. Vodi naša srca, da se bodo upodobila po tvojem Srcu in Srcu tvojega Sina Jezusa. Naj premišljujemo tvoja sporočila in po njih živimo! Radi bomo molili rožni venec, ki si ga v Fatimi tako zelo priporočala.
Usmerjaj nas k svojemu Sinu Jezusu, ki je naša pot, resnica in življenje. Posebej se ozri na naše družine, saj si njihova mati in kraljica. Naj živijo v medsebojni ljubezni in edinosti, ter se ravnajo po Božji volji, da bo tvoj Sin Jezus vedno med njimi. Po tvojem brezmadežnem Srcu se izročamo presvetemu Jezusovemu Srcu. Naj nas on pripelje v naročje usmiljenega nebeškega Očeta. Amen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar