nedelja, 25. junij 2017

12. nedelja med letom - OZNANILA

12. NEDELJA MED LETOM
25.6.2017
DAN DRŽAVNOSTI
ZAKLJUČEK VEROUKA – RAZDELITEV SPRIČEVAL
Vilijem
7.00
8.30

10.30

JURŠINCI-VEŽICA: + za vse žive in + obeh župnij
POLENŠAK: + MARIJA, STANKO PINTARIČ, STANKO CVETKO IN ANA MOJZEŠ
JURŠINCI-VEŽICA: + ANTON, ANA, FRANC, EVA, FRANC IN JULIJANA ŠORI IN FRANČIŠKA ZORKO
Ponedeljek
Vigilij, škof
19.00
POLENŠAK: + SLAVICA PREJAC, obl.
Torek
Ema Krška, kneginja
19.00
JURŠINCI: + IVAN, STANKO IN TEREZIJA URŠIČ IN FRANC IN ALOJZ FILIPIČ
Sreda
Irenej Lyonski, mučenec
7.00
JURŠINCI: + FRANČIŠKA, obl., ANTON ČUŠ IN JANEZ MAJCEN
PRAZNIK
Četrtek
PETER IN PAVEL, apostola
18.00
19.00


JURŠINCI: + JANEZ, obl. IN MARIJA HOJNIK IN SIN FRANC
POLENŠAK: - TRIDNEVNICA ZA PRVOOBHAJNCE IN STARŠE + ELIZABETA LORENČIČ, obl., JANEZ, STARŠI HOJNIK IN MITJA IN SANDI, obl.
Petek
Prvi mučenci rimske cerkve
18.00
19.00

JURŠINCI: + FRANC ŠTUHEC
POLENŠAK: - TRIDNEVNICA ZA PRVOOBHAJNCE IN STARŠE + MARIJA, 2 JANEZA, ANTON IN JOŽEF KOKOL IZ HLAPONC
Sobota
KRES
Estera, SP žena
7.00
9.00
19.00
JURŠINCI: + MARIJA IN FRANC HOLC
JURŠINCI: - USPOSABLJANJE ZA ANIMATORJE ORATORIJA
POLENŠAK: - TRIDNEVNICA ZA PRVOOBHAJNCE IN STARŠE
13. NEDELJA MED LETOM
2.7.2017
NEDELJA SLOVENCEV PO SVETU
7.00
8.30
10.30

JURŠINCI-VEŽICA: + ALOJZ IN ANA VUČINA
POLENŠAK: + JOŽE IN STARŠI PLOHL
POLENŠAK: - PRVO SV. OBHAJILO ŽUPNIJE JURŠINCI,  + ZA PRVOOBHAJANCE IZ JURŠINCEV

  • Danes zaključujemo verouk pred počitnicami. Nikakor pa ni zaključek sv. maše. Bog ne gre na počitnice. Vsako sekundo nam daje življenje, pomoč, ljubezen, zdravje, srečo… Med počitnicami se lahko z Jezusom še bolj povežemo, lahko ga bolj povabimo k sebi, lahko več molimo in preberemo kakšno duhovno knjigo. Opustiti ned. mašo je zelo velika škoda za vsakega, ker je nedelja dan Jezusovega vstajenja in v sv. maši nas Bog ščiti, ozdravlja, nam pomaga, rešuje, vodi. To je božji dan blagoslova. Spričevalo je bolj pokazatelj za starše kot za otroka. Zahvala vam dragi starši za skrb, da za svojega otroka sprejemate božjo pomoč, da ste z njim pri sv. maši. Najbolj pridni so otroci, ki so ob nedeljah pri sv. maši. Iz njih sije POSEBNA ljubezen, veselje, dobrota, sreča… Jezus nam vse to podarja. Velika škoda, da nekateri starši ne odprejo svojih src čudovitemu Bogu Jezusu, da bi od Njega sprejeli moč, ljubezen, varstvo, srečo…. Zahvaljujem se otrokom za sodelovanje, iskrena hvala tistim, ki ste pridno delali naloge, se naučili za preizkus znanja, prepevali pri verouku... Danes teden naj bo nedelja vrnitve spričeval. Ker jih potem celo leto vračamo, pa založimo, izgubimo. Zato vsi prinesimo spričevala nazaj v nedeljo, danes teden k sv. maši. Tisti, ki še niste prinesli domačih nalog za oceno in tisti, ki imate spričevala še doma, jih prinesite! Vpis v naslednji letnik verouka ni možen brez domačih nalog, obiska sv. maše, napisanih ocen v spričevalu!  
  • ORATORIJ V JURŠINCIH, od 17. do 20.8. - vesel, razigran teden druženja, iger, prepevanja, raznih delavnic, zanimivosti… VZEMIMO PRIJAVNICO IN SE ČIM PREJ PRIJAVIMO. DOBRODOŠLI! :)
  •  ZA UREJANJE VEŽICE V TEM TEDNU NAPROŠAMO vas: HLAPONCI. Bog povrni.
  • OBNOVA NAŠE CERKVE OB NJENI 500-LETNICI.  IZREDNO POŽRTVOVALNI MOŽJE-ZIDARJI SO V TEM TEDNU IZDELALI OMETE STEN. SEDAJ PA BODO ZIDALI OLTARJE. PROSIMO VSE, KI BI JIM LAHKO POSTREGLI S KOSILOM, DA SPOROČIJO G. ANDREJU-ORGANISTU. KLJUČARJI, GOSPODARSKI IN PASTORALNI SVET, LEPO NAPROŠAMO VSAKOGAR ZA POMOČ IN SODELOVANJE S PROSTOVOLJNIM DAROM IZ VERE, IZ SRCA, IZ LJUBEZNI, ZA OBNOVO NAŠE CERKVE OB TEM ČASTITLJIVEM JUBILEJU.   NAŠI ČLANI ŽPS IN ŽGS VAS BODO V TEH DNEH OBISKALI NA DOMU IN VAS POPROSILI ZA PROSTOVOLJ. DAR, PRISPEVEK ZA OBNOVO NAŠE CERKVE.
  • DANES TEDEN IMAMO ROMANJE NAŠE ŽUPNIJE NA POLENŠAK, KJER BO SLOVESNOST 1. SV. OBHAJILA. VESELO POVABLJENI K POLENSKI MARIJI. :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar