nedelja, 3. december 2017

1. adventna nedelja - OZNANILA

1. ADVENTNA NEDELJA
3.12.2017
NEDELJA KARITAS
7.00
8.30
10.30
JURŠINCI: + za žive in + obeh župnij
POLENŠAK: +VIKTOR DAJČAR, STARŠI FLORJANIČ-MERNIK
JURŠINCI: + MILENA BOHANEC IN VSI + SORODNIKI
Ponedeljek Barbara, muč.
Janez Damaščan, c.u.
17.00
POLENŠAK: + FRANC mlajši. KOKOL IN VSI+IZ ROD.KOKOL
Torek
Sava, puščavnik
7.00
JURŠINCI: + MARIJA BEC, od brata Janka z dužino
Sreda
Nikolaj, Miklavž, škof
7.00
JURŠINCI: + FRANC IN JULIJANA ŠORI IN ANTON IN ANA, FRANČEK IN ANTON ŠORI
Četrtek
Ambrož, c.u.
18.00
JURŠINCI: + MARIJA I N JANKO MEZNARIČ IZ BODKOVEC
Petek
BREZMADEŽNA
BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE
7.00
17.00
JURŠINCI: + SIMON ŠEGULA, od strica Ivana z ženo Marijo POLENŠAK: + ELIZABETA HOJNIK
Sobota
Valerija, muč.
17.00
POLENŠAK: +TILIKA MAGDIČ
2. ADVENTNA NEDELJA
10.12.2017
Loretska Marija

PRAZNOVANJE 
OBLETNIC POROK-Juršinci
7.00
8.30

10.30

13.00
JURŠINCI: + FRANČIŠEK TOPLAK, obl
POLENŠAK: + RODBINA PLOHL, JANŽEKOVIČ, 2 BRATA IN SESTRA
JURŠINCI: + STARŠI IN SOR. TOPLAK,  STARŠI IN BRAT IN STARI STARŠI HORVAT
JURŠINCI: - SV. KRST: ZOJA ZORKO

  • Danes je nedelja Karitas - krščanske dobrodelnosti iz vere in ljubezni do Boga. Kristjani smo povabljeni od Jezusa, si oblikovati, ustvariti, imeti čut dobrote, ljubezni, sočutja do vseh, ki trpijo v pomanjkanju. Bog podarja na to našo ljubezen in dobroto, svoj blagoslov, svojo pomoč, svoje darove, čudeže…. Odprimo svoje srce za LJUDI v stiski in pomagajmo s svojim DAROM iz Ljubezni do Boga, prepotrebnim, lačnim, ljudem v stiskah, brez strehe, brez dostojanstva... LEPA, PRISRČNA ZAHVALA VSEM NAŠIM SODELAVCEM KARITAS ZA VES TRUD IN DOBROTO! Sodelavci naše ŽK Juršinci so za advent, izdelali krasne adventne venčke, ki jih lahko kupimo pri izhodu in s tem pomagamo ubogim ljudem v stiski in pomanjkanju. Lepa zahvala sodelavcem Karitas: g. Francu in ge. Štefki za velik adv.venec pred našo cerkvijo.
  • V ADVENTNEM ČASU doma ob venčku vsak večer molimo, preberemo odlomek iz Svetega pisma ali iz adventnega koledarja, ki so ga otroci dobili pri verouku ali pa ga sedaj po maši vzamejo, kjer je za vsaki dan poučna, lepa zgodba o pripravi na božič. V sredini koledarja je tudi karton iz katerega otroci naredijo hranilnik in se potrudimo odpovedati kakšni sladkariji in skušamo nekaj denarja zbrati za lačne otroke po svetu, za tiste, ki nič nimajo, ki trpijo lakoto. Akcija se imenuje OTROCI ZA LAČNE OTROKE. Kdor drugemu da, ta obilen blagoslov ima. 
  • V tem tednu naprošeni za čiščenje, krašenje naše cerkve iz vasi KUKAVA SPODNJI DEL
  • V naši cerkvi so mojstri položili tlak. V TOREK, 5.12., bomo selili opremo v cerkev in imeli generalno čiščenje cerkve. Lepo naprošeni vsi za pomoč. Ena skupin naprošena zjutraj ob 8.30, druga pa popoldan ob 16.00. Klopi bodo montirali mojstri 7. in 8.12. OTVORITEV NAŠE CERKVE BOMO IMELI DANES TEDEN V NEDELJO, 10.12. 2017. Iz srca naprošeni še za pomoč, prispevek in za botrstvo, s katerim še nismo zaključili. Danes teden bomo imeli tudi posebno darovanje okrog oltarja za našo veliko obnovo.
  • PRAZNOVANJE OBLETNIC POROK – SV MAŠO ZAKONCEV JUBILANTOV, BOMO IMELI V NAŠI CERKVI DANES TEDEN, 10.12.2017 ob 10.30. LEPO POVABLJENI JUBILANTI, DA SE PRIJAVITE NA SLOVESNOST. Povabimo vse, za katere vemo, da letos praznujejo obletnico na 5 let, (po 50, vsako leto). NAPROŠAM ČLANE ŽPS, DA SE SEDAJ PO SV. MAŠI OGLASITE V UČILNICI IN VZAMETE VABILA ZA JUBILANTE IZ SVOJE VASI.  Jubilanti se zberejo v ned. v učilnici ob 10.10. Dobrodošlo je, da prinesemo kakšno pecivo in vinček, da se po sv. maši srečamo, in nazdravimo, pokramljamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar