nedelja, 25. februar 2018

2. postna nedelja - OZNANILA

2. POSTNA nedelja
25.2.2018
Valburga, opatinja
7.00
8.30
10.30
JURŠINCI: + ANTON, obl. IN STARŠI KUMP
POLENŠAK: + za žive in + obeh župnij
JURŠINCI: + FRANČIŠKA LOVREC IN VSI + LOVREČEVI
Ponedeljek
Aleksander, Branko, škof
8.30
POLENŠAK: + ELIZABETA HOJNIK, od Franca Vičarja
Torek
Gabrijel ŽMB
7.00
JURŠINCI: + SIMON ŠEGULA, od sosede Marije Nedeljko
Sreda
Roman, opat
13.00
JURŠINCI: + POGREB: + MARIJA ČUŠ iz Hlaponcev
Četrtek
Albin, škof
17.00
POLENŠAK: + ALBINA HORVAT, od Lizike Kokol z družino
+ Petek +
Neža praška, klarisa
17.00
POLENŠAK: + MARIJA ŠOŠTARIČ,  od sestre Terezije in nečaka Stanka
Sobota
Kunigunda, kraljica
7.00
JURŠINCI: + IVAN PLOHL, od svaka Ignaca
3. POSTNA nedelja
4.3.2018
Kazimir, poljski kraljevič
7.00
8.30

10.30
JURŠINCI: + MILICA CIGLAR, obl., od sestrične Trezike
POLENŠAK: + IVAN CMOK, LUDVIK, NEŽA IN VINKO CVETKO
JURŠINCI: + JANEZ PLOHL, 20. obl.

  • S PEPELNICO SMO VSTOPILI V SVETI POSTNI ČAS, KI JE ČAS PRIPRAVE NA NAJVEČJI NAŠ PRAZNIK, TO JE VSTAJENJE JEZUSA KRISTUSA OD MRTVIH! V POSTNEM ČASU BOMO OB (četrtkih-petkih) IN NEDELJAH 15 MINUT PRED SVETO MAŠO MOLILI KRIŽEV POT! JEZUS NAS JE ODREŠIL S SVOJIM TRPLJENJEM NA KRIŽU! ZATO SE MU ZAHVALJUJEMO IN GA SLAVIMO, ČASTIMO SVETI KRIŽ, KI JE PO NAŠI MOČNI VERI ZAŠČITA IN OBRAMBA PROTI VSEMU ZLU!  OB PETKIH KRISTJANI NE UŽIVAMO MESA IN SE ŠE ČEMU ODPOVEMO, NAP. ALKOHOLU, KI JE MOČNO ZLO IN UNIČUJE VSAKO 4. DRUŽINO, POVZROČA NASILJE…KARITAS VABI V POSTU BREZ ALKOHOLA, DA SE IZ SOLIDARNOSTI Z BOŽJO POMOČJO ODPOVEMO ALKOHOLU, TV, INTERNETU, MOBITELU… IN SE TRUDIMO, DA BI NAREDILI ČIM VEČ DOBREGA, POMAGALI LJUDEM IZ VERE IN LJUBEZNI! 
  • Po veliki noči, od 3. do 6. aprila, organiziramo romanje na kraj posebnih milosti, uslišanj, čudežev, ozdravljenj…na kraj MARIJINIH PRIKAZANJ V MEĐUGORJE! To je vseslovensko romanje Prenove v Duhu. Za potovanje je dovolj osebna izkaznica. Cena romanja je 140€ - vključuje vse. Prijave sprejema g. Janko Vučina, GSM 031 380 620. Lepo povabljeni.
  • V POSTNEM ČASU NE KRASIMO CERKVE Z ROŽAMI, AMPAK SAMO S KAKŠNO VEJICO, TRNJEM, ZATO, DA IZRAZIMO SPOKORNOST, POST, ODPOVED, SKROMNOST! BOG POVRNI ZA RAZUMEVANJE.
  • JURŠINCI: ZA ČIŠČENJE CERKVE V TEM TEDNU NAPROŠAMO vas: KUKAVA ZG. DEL. Hvala!
  • V SOBOTO, 10.3., OB 18.00 BO V NAŠI CERKVI SV. LOVRENCA, EDINSTVEN KONCERT, ČUDOVITIH 8 PEVSKIH ZBOROV, V KATERIH POJE NAŠ PEVEC GOSPOD DRAGO BEC. KONCERT ORGANIZIRA OB 40-LETNICI PETJA. PRISRČNO POVABLJENI IN DOBRODOŠLI.
  • POLENŠAK: Naši ključarji danes in danes teden, pred in po sv. maši sprejemajo stolnino =20€ po osebi, za letošnje leto. Pred nami - v letu 2019 je obnova strehe, ki je v zelo slabem stanju. Upamo da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Bog povrni za vsak dar iz vere in ljubezni za obnovo našega prelepega Marijinega svetišča z mnogimi blagoslovi!
  • Cerkev v tem tednu pripravi vas: POLENCI-zgornji del.  Bog povrni z obilnimi blagoslovi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar