nedelja, 22. julij 2018

16. nedelja med letom - OZNANILA

16. NEDELJA MED LETOM
22.7.2018
KRIŠTOFOVA NEDELJA
BLAGOSLOV AVTOMOBILOV
7.00

8.30
10.30
JURŠINCI: + ALOJZ BERLAK, osmina, od sina in hčerke z družinama
(BLAGOSLOV AVTOMOBILOV PO VSEH SV. MAŠAH)
POLENŠAK: + MARIJA IN FRANC PETEK IN + SOROD., SOSEDJE
JURŠINCI: + GIZELA, obl IN ANTON KUKOVEC IN ANA HOJNIK
Ponedeljek
Brigita Švedska, sozavetnica Evrope
19.00
POLENŠAK: + STANKO ŠEGULA
Torek
Krištof, mučenec
19.00
POLENŠAK: + MILENA, obl. IN SLAVKO HRIBAR, ALOJZ KVAS, SLAVKO KELENC IN IVAN LEŠNIK
Sreda
JAKOB STAREJŠI, apostol
7.00
JURŠINCI: + FRANČIKA ZORKO, STARŠI ERHATIČ, TOPLAK, ŠORI
Četrtek
JOAHIM IN ANA starša device Marije
19.00
JURŠINCI: + ANA IN ANICA RIŽNAR IN VSI POKOJNI
Petek
Gorazd, Kliment
19.00
POLENŠAK: + STARŠI MIHELJ IN GOSPOD SLAVKO ŠTEFKO
Sobota
Viktor-Zmago, papež
12.00
14.00
JURŠINCI: + ROMARJI IZ BRASLOVČ
POLENŠAK: POROKA: ROMAN IN ALENKA VNUK
17. NEDELJA MED LETOM
29.7.2018
MARTA, Lazarjeva sestra, zavetnica gospodinj
7.00
8.30
10.30

JURŠINCI: + ZA ŽIVE IN + OBEH ŽUPNIJ
POLENŠAK: + VIKTOR DAJČAR, obl.
JURŠINCI: + ANA IN JOŽEF SIMONIČ;  ZA ČLANICE DRUŠTVA GOSPODINJ JURŠINCI --> POGOSTITEV Z JURŠINSKO JUHO..


  • DANES JE KRIŠTOFOVA NEDELJA. SV. KRIŠTOF JE ZAŠČITNIK popotnikov, šoferjev… ZATO BOMO IMELI VELIKI BLAGOSOV AVTOMOBILOV IN DRUGIH PREVOZNIH SREDSTEV. V BLAGOSLOVU PROSIMO NAJ NAS STVARNIK, VSEMOGOČNI BOG, VARUJE NA VSEH POTEH V ŽIVLJENJU, POSEBEJ ŠE NA CESTAH, KJER DANES MARSIKDO PREZGODAJ KONČA SVOJE ŽIVLJENJE! PO SV. MAŠI BO PRED CERKVIJO BLAGOSLOV PREVOZNIH SRED., MOLITEV ZA SREČNO VOŽNJO IN TUDI NABIRKO ZA AKCIJO MIVA - POMOČ ZA  AVTOMOBILE MISIJONARJEV, KI OZNANJAJO JEZUSA EDINEGA, ŽIVEGA BOGA V NERAZVITIH DEŽELAH IN POMAGAJO LJUDEM, KI ŽIVIJO V REVŠČINI IN V NEČLOVEŠKIH RAZMERAH! ŠOFERJI IN TISTI, KI SE VOZIMO, V ZAHVALO ZA SREČNO PREVOŽENE KILOMETRE DARUJMO ZA NAŠE MISIJONARJE IZ SVOJE VERE IN LJUBEZNI ZA BOŽJI BLAGOSLOV!     
  • TUDI LETOS BOMO IMELI ORATORIJ V JURŠINCIH, od 16. do 19.8. - to je vesel, razigran teden druženja, iger, prepevanja, raznih delavnic, zanimivosti za mlade in otroke… VZEMIMO PRIJAVNICO ZADAJ NA MIZICI IN SE ČIM PREJ PRIJAVIMO. ODDAJMO JO V NEDELJO. DOBRODOŠLI! 
  • JURŠINCI: ZA UREJANJE NAŠE CERKVE V TEM TEDNU NAPROŠAMO: ROTMAN. Iz srca hvala.
  • NOVE ORGLE PRI SV. LOVRENCU. VABIMO K BOTRSTVU ZA NAŠE NOVE ORGLE. POVABIMO K SODELOVANJU ZA NAŠE ORGLE ŠE VSE NAŠE BLIŽNJE, SOSEDE, PRIJATELJE, ZNANCE. NA ORGLE BOMO MED BOTRE ZAPISALI VSE, KI BODO PRISPEVALI 100€ ALI VEČ. IZ SRCA HVALA IN BOG V OBILJU POVRNI VSEM, KI STE ŽE BOTRI - DOBROTNIKI ZA NOVE ORGLE PRI SVETEM LOVRENCU-JURŠINCI SO: NEIMENOVANI BOTER - 150€, JANKO VUČINA, Juršinci 40a - 500€, MARTIN KOKOL, Gabrnik 57a  -  100€, MARTA TOPLAK, Juršinci 21  -  150€, NEIMENOVAN BOTER  -  200€, RODBINA SLODNJAK, pri sv. maši 23.6.2018  -  311,85, IVAN ŠOŠTARIČ, Hlaponci - 100€, FRANČIŠKA BRUMEN, Zagorci - 100€, LOJZ IN METKA HORVAT, Juršinci - 100€, KATARINA HORVAT, Juršinci - 100€, DRUŽINA KOKOL, Bodkovci - 150€, DRUŽINA BREST, Juršinci - 100€, DRUŽINA MOHORIČ, Gabrnik - 100€, DRUŽINA TIKVIČ, Senčak - 150€. NAJLEPŠA ZAHVALA IZ SRCA IN BOG POVRNI VSAKEMU DOBROTNIKU ZA LJUBEZNIVI DAR!
  • Lepo se zahvaljujemo g. Zlatku Podhostniku, ki je lepo izdelal novo ograjo na koru iz lesa in piščali od starih orgel. Zdaj zvok orgel bolj prihaja v cerkev. Piščali je restavriral Robi Šoštarič. Bog povrni obema z dobrim.
  • POVABLJENI NA PRAZNIK GOSPODINJ V JURŠINCIH v ned.,29.7.! Ob 10.30-SVETA MAŠA ZA GOSPODINJE, ob 11.30 kratek program ob odprtju nove kuhinje društva, kulinarična razstava, pogostitev z Juršinsko kislo juho, veselo druženje ob žlahtni kapljici.
  • POLENŠAK: Cerkev v tem tednu pripravijo in pokosijo travo: HLAPONCI. Bog povrni. 
  • Velika zahvala g. ključarju Ivanu Plohlu, da je uredil in vodil strojna, zemeljska dela pri župnišču: odstranitev palme, povečanje parkirišča, odstranitev grmovja pod gospodarskim poslopjem, obnovitev kanalizacije in drugo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar