nedelja, 24. januar 2021

3. nedelja med letom - nedelja Svetega pisma

SPREJEMAJMO BOŽJO BESEDO
 
Močan duh, MOČNA VERA se razvije, kadar vlagamo vase, v svoje bitje besede mogočnega Boga. Bodite pozorni na to in se zavedajmo, da morate vase vlagati Besedo Stvarnika, resnične, pravega Boga. Do tega ne pride kar samo po sebi, kot nekaj obveznega. Se bo zgodilo, če se hoče zgoditi. Božja Beseda nam bo dajala veliko moč in razumevanje samo do te mere, do katere se mi poglabljate vanjo. Če hodimo po plitvini, bo tudi v nas vse plitko, prazno, vse bo težko, nadležno, mučno, trpeče, neznosno... Če pa se spustimo bolj globoko, bomo prejeli globino in moč ter vso pomoč in modrost od živega Boga. 

Nekateri berejo Sveto pismo samo zato, da bi izvedeli, kaj je v njem napisano. Hvala Bogu za blagoslove in obljube, ampak poleg njih so v Svetem pismu še verzi, ki nas popravljajo in ozdravljajo, usmerjajo in, ki nam dajejo razumevanje. Imenujem jih lahko »popravi me« verzi. Obstajajo »blagoslovi me« in »popravi me« verzi. Potrebni so nam ti in drugi. Če živimo samo po »blagoslovi me« verzih, bomo kmalu postali slabotni. Če pa živimo samo po »popravi me« verzih, potem se bomo spremenili v trdosrčnega in zlobnega človeka. Samo pravilna mešanica vam bo omogočila, da boste rasli v božjo bližino, ki nam podarja pomoč in njegove milosti.

Naj nam ne bo žal časa za branje Svetega pisma. Na začetku se vam bo zdelo suhoparno, vendar  je potrebno Besedo »zajemati«. Njegova beseda je luč, življenje, zdravje in sila. Če ne bomo hranili svojega duha z božjo Besedo, potem ne bomo dosegli višjega klica in moči, da bi zmogli delati tisto, kar je točno, pravilno, kar je najbolj koristno za nas, kar nas rešuje, dviga in nam podarja mir.

Psalm 118/11 govori:
Tvoj izrek hranim v svojem srcu, da ne bi grešil zoper tebe.

Če v vašem srcu ne živi Božja Beseda, potem boste grešili pred Bogom.
Kadar se nahajate pod stresom in ste duhovno napadeni, takrat bo tisto, kar je znotraj vas obvezno prišlo ven. Če vase niste vložili Božje Besede, potem bo pri najmanjšem pritisku prišlo ven tisto, kar je v vas.
Ko v svojega duha vlagate Božjo besedo, vas to močno očiščuje, obnavlja, vas ponovno rodi, zdravi, pomlaja, krepi in vzgaja. In samo Božja Beseda bo prišla ven, ko boste pod pritiskom in napadeni. Na vidno ven bodo prišli Božji principi. Iz vašega duha bo ven prišla Božja moč.

RAZVIJAJTE STALNO MOLITVENO ŽIVLJENJE
Koliko časa moramo moliti, da bi postali močni? To moramo sami zase določiti. Trajanje je različno za vsak primer posebej. V vsakem primeru pa najdimo čas za druženje z Bogom. Če želimo imeti moč, potem moramo redno prihajati k Izviru življenja. Izvir življenja - Bog.
Bo rekel nekdo: Ampak jaz sem zaseden, imam to in to. Da? Hudič je tudi. On je zaseden s tem, da išče, koga bi požrl in uničil. On neprestano išče možnost, da bi se vrinil v naše življenje. Molitev v Svetem Duhu nam daje božjo moč, da delamo kar nas združuje z Bogom, kar naše življenje dviga iz krempljev Hudega Duha v svetlobo, v mir, srečo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar