nedelja, 25. januar 2015

3. nedelja med letom - NEDELJA SVETEGA PISMA

DANES JE NEDELJA SVETEGA PISMA, KNJIGE ŽIVLJENJA, NAJPOMEMBNEJŠE KNJIGE NA SVETU, KNJIGE, KI NAS OSVOBAJA, OZDRAVLJA, ČE JO BEREMO.
Povabljeni vsi, da imamo doma, v vsaki družini, SVETO PISMO, KI JE TEMELJ, OSNOVA NAŠE KRŠČANSKE VERE.
MARSIKDO PRAVI, DA JE KRŠČANSKE VERE! PA TI JE ZNANA VSEBINA NAŠE VERE? ALI VEŠ, DA BOG ŽIVI? ALI VEŠ, KAJ BI MORAL NAREDITI ZA SVOJO SREČO, DA BI JO IMEL IN KAJ ZA PRAVI MIR V SVOJEM SRCU? ALI VEŠ, DA TI BOG PO SVETEM PISMU VEDNO GOVORI? DA TI DAJE VSE NAPOTKE ZA DOBRO, USPEŠNO, POLNO… ŽIVLJENJE IN SREČNO VEČNOST?
S SV. PISMOM JEMLJEMO V ROKE IN V SVOJO OSEBO KNJIGO BOŽJE MOČI, LUČI, MIRU, UPANJA, VESELJA! SVETO PISMO JE NAVODILO ZA SREČNO ŽIVLJENJE!
VPRAŠAJMO SE IN SKUŠAJMO NAŠTETI OKROG SEBE RESNIČNO SREČNE LJUDI.
Močan duh, MOČNA VERA se razvije, kadar vlagamo vase, v svoje bitje, besede mogočnega Boga, od katerega je življenje. Bog, ki nas je ustvaril, nam dal življenje, On nam daje v svoji Besedi tudi navodilo zanj. Človek ničesar ne ve, dokler ne spozna, se nauči, odkrije...

Sveto pismo je Očetovo ljubezensko pismo. Bog želi s svojo toplo, ljubeznivo besedo človeku pomagati, ga reševati, razveseljevati. Danes v ljudeh ni veselja, ne čutimo veliko veselja, posebej pa ne ljubezni.
Vase moramo sprejemati Božjo Besedo, zapisano v Svetem pismu, moramo vase  vlagati Njegovo Besedo. Do tega ne pride kar samo po sebi, kot nekaj obveznega. Božja Beseda nam bo dajala silo in razumevanje samo do te mere, do katere se mi poglabljamo vanjo. Bog želi, da od njega sprejemamo pomoč za življenje, blagoslove, varstvo, srečo. To je velika želja Očeta. Če hodimo po plitvini, bo tudi v nas vse plitko. Če pa se spustimo bolj globoko, bomo prejeli globino in silo ter vso pomoč in modrost od živega Boga.
Nekateri berejo Sveto pismo samo zato, da bi izvedeli, kaj je v njem napisano. Hvala Bogu za blagoslove in obete, ampak poleg njih so v Svetem pismu še verzi, ki nas popravljajo, usmerjajo in ki nam dajejo razumevanje. Jaz jih imenujem »popravi me« verzi. Obstajajo »blagoslovi me« in »popravi me« verzi. Potrebni so nam in ti in drugi. Če bomo živeli samo po »blagoslovi me« verzih, bomo kmalu postali slabotni. Če pa živimo samo po »popravi me« verzih, potem se bomo spremenili v trdosrčnega in zlobnega človeka. Samo pravilna mešanica nam bo omogočila, da bomo rasli v Božje obličje.

Naj vam ne bo žal časa za branje Svetega pisma. Na začetku se vam bo zdelo suhoparno, vendar  je potrebno Besedo »zajemati«. Njegova beseda je luč, življenje, zdravje in sila. Če ne boste hranili svojega duha z Besedo, potem ne boste dosegli višjega klica in ne boste mogli delati tisto, kar je pravilno.
Psalm 118,11 govori: »Tvoj izrek hranim v svojem srcu, da ne bi grešil zoper tebe.«
Če v vašem srcu ne živi Božja Beseda, potem boste grešili pred Bogom.

Kadar se nahajate pod stresom in ste duhovno napadeni, takrat bo tisto, kar je znotraj vas, obvezno prišlo ven. Če vase niste vložili Božje Besede, potem bo pri najmanjšem pritisku prišlo ven tisto, kar je v vas.  Ko v svoj duh vlagate Božjo Besedo, vas le-ta očiščuje, obnavlja, vas ponovno rodi, krepi in vzgaja. In samo Beseda bo prišla ven, ko boste pod pritiskom in napadeni. Na videno bodo prišli Božji principi. Iz vašega duha bo prišla Božja sila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar