torek, 7. julij 2015

14. nedelja med letom - OZNANILA

14. NEDELJA MED LETOM
5.7.2015
CIRIL IN METOD, slovanska apostola, sozavetnika Evrope
7.00

8.30
10.30
17.00

JURŠINCI:+FRANČIŠKA IN ANTON ČUŠ IN JANEZ MAJCEN
POLENŠAK: + FRANC PETEK IN VSI + SORODNIKI
JURŠINCI: + JAKOB IN ANA ŽMAUC, obl.
POLENŠAK: MOLITVENO SREČANJE ZA OZDRAVLJENJE V MOČI SV. DUHA
Ponedeljek
Marija Goretti, dev.,muč.
19.00
POLENŠAK: + MARTIN, obl. IN MARIJA CVETKO IN RODBINA VRŠIČ
Torek
Vilibard, škof
7.00
JURŠINCI: + ANGELA FLOS, od družine Franca Toplaka
Sreda
Kilijan, škof
19.00
JURŠINCI: ANTON PIGNAR, OČE ANTON IN OČE ALOJZ ŽERDIN
Četrtek
Avguštin Zhao Rong in drugi kit. Mučen.
19.00
JURŠINCI: + BOTRI JAKOB IN ELIZABETA KAUČIČ, BORIS, IVAN IN DVE ANGELI KAUČIČ
Petek
Amalija, redovnica
---
---
Sobota
Benedikt, opat, zavetnik Evrope
7.00
JURŠINCI:  + SLAVEK IN ZINKA KOSEC
15. NEDELJA MED LETOM
12.7.2015
Mohor in Fortunat, mučenca
7.00

8.30


10.30

JURŠINCI: + OČE FRANC, 20.obl. IN TEREZIJA ČUŠ. od otrok
POLENŠAK: MARIJA IN STANKO PINTARIČ, obl. in ANA MOJZEŠ iz Podgorcev, STANKO CVETKO in + SORODNIKI
JURŠINCI: + IVAN VRŠIČ, obl. od Julijane Vršič, brata Simona in Stanka

  • VEROUČENCI, ki še niste prinesli spričeval in domačih nalog za vpis ocen, jih prosim prinesite! Če še kdo ni dobil spričevala, ga sedaj po sv. maši lahko dvigne v veroučni učilnici! Vpis v naslednji letnik verouka ni možen brez domačih nalog, obiska sv. maše, napisanih ocen v spričevalu! Spričevala lahko vrnete v zakristiji.
  • NAGRADNI IZLET za pevce, ministrante in vse, ki ste redno pri sveti maši/imate vse liturgične listke, v RUDNIK, ŽIVALSKI VRT, JEZERO, SANKALIŠČE, JE PRESTAVLJEN NA KONEC AVGUSTA ALI SEPTEMBER, KER MNOGI NE MOREJO Z NAMI. Prijavilo se je samo 11 Izletnikov.
  • LEPO POVABLJENI NA ROMANJE V ITALIJO V SAN GIOVANNI ROTONDO K PATRU PIJU, V SAMOSTAN, V CERKEV IN NA GROB NAJVEČJEGA SVETNIKA 20. stoletja. PO SVETEM PATRU PIJU BOG ŠE DANES DELA VELIKO ČUDEŽEV, MILOSTI, REŠITEV… OBISKALI BOMO ŠE DRUGA MILOSTNA, ROMARSKA SVETIŠČA V ITALIJI: LANCIANO, KJER HRANIJO SV. HOSTIJO, KI SE JE MED MAŠO SPREMENILA V JEZUSOVO PRAVO KRI IN MESO, COLLEVALENZO – T.I. MALI LURD, KRAJ BOŽJEGA ZDRAVLJENJA IN ČUDEŽEV, ASSISI, KJER JE ŽIVEL SV. FRANČIŠEK, USTANOVITELJ FRANČIŠKANOV, MINORITOV, KAPUCINOV IN ZAVETNIK, PO KATEREM JE PREVZEL IME SEDANJI SV. OČE - PAPEŽ. ROMANJE JE 4-DNEVNO, od 10. do 13.9.2015. Cena  180 €. Romanje vodita Dušan Todorovič in škofijski tajnik g. dr. Boštjan Lenart. Prijave pri g. Janku Vučini. 
  • V tem tednu naprošeni za čiščenje in krašenje naše cerkve, dobri ljudje iz vasi GRLINCI SP. DEL. Bog povrni z blagoslovi in srečo.
  • POVABLJENI NA NAŠE ŽUPNIJSKO ROMANJE V CELJE IN ZASAVJE, v soboto, 25.7.2015. OBISKALI BOMO SPOMINSKI PARK TEHARJE, STOLNICO V CELJU, ROMARSKO CERKEV SV. JOŽEFA NAD CELJEM IN OBISKALI BOMO ŽUPNIJE V ZASAVJU, KJER SEM KOT DUHOVNIK PREJ DELOVAL. POPELJALI SE BOMO TUDI S SPLAVOM PO SAVI POD ZNAMENITIMI ZIDANMOŠKIMI MOSTOVI. Avtobus 10€. Kosilo bo tudi organizirano po želji. Prijave in takrat plačilo prevoza pri g. Janku Vučini!

Ni komentarjev:

Objavite komentar