nedelja, 2. oktober 2016

Obisk Marije Romarice iz Fatime

OBISK MILOSTNE PODOBE MARIJE ROMARICE IZ FATIME NA POLENŠAKU,
5.-6. oktober 2016
Sreda, 5. oktober:
19.30 – Sprejem milostne podobe Fatimske Marije romarice pred cerkvijo
(Mariji v čast prepevata zbor Magnifikat in mladinski pevski zbor iz Juršincev. Marijo nosijo častni predstavniki naših gasilcev)
19.45 – Pozdrav in srečanje s Fatimsko Gospo v cerkvi ter izročitev Njenemu brezmadežnemu Srcu
20.30 – Sveta maša (Prepeva pevski zbor Magnifikat)
21.15 – Molitvena ura Mariji v čast (ljudsko petje)
22.00 – Sveta maša Mariji v čast za ozdravljenje in za zdravje
23.00 – 7.00 - Nočno češčenje Jezusa v najsvetejšem zakramentu ob milostni podobi Marije Romarice iz Fatime. (Marijine pesmi, rožni venec, tiha molitev… Povabljeni k Fatimski Mariji)
Četrtek, 6.oktober:
7.00 – Molitev rožnega venca
7.30 – Sveta maša, izročitev Mariji, slovo od naše župnije. (Marijo nosijo častne predstavnice društva gospodinj Marta Juršinci)


Ob obisku se bomo posvetili Jezusovemu in Marijinemu srcu. Povabljeni smo, da izrazimo posebne prošnje Mariji in jih tudi napišemo na listek, ki ga oddamo v škatlo, ki bo ob Mariji.

V sredo sprejmimo Marijo romarico kar se da slovesno in z odprtim srcem in dušo, ona je naša Priprošnjica, Varuhinja, Zavetnica in večna, nebeška Mati, ki vedno prosi za nas svojega Sina Jezusa edinega Odrešenika.

Lepo smo povabljeni, da v pripravi na obisk fatimske Marije večkrat molimo spodnjo molitev.

MOLITEV V PRIPRAVI NA OBISK MILOSTNE PODOBE MARIJE ROMARICE IZ FATIME
Fatimska Devica, Mati usmiljenja, Kraljica svetega rožnega venca, pomagaj nam, da bo tvoj tretji milostni obisk Slovenije v nas poglobil vero, upanje in ljubezen ter okrepil odločitev za zvesto življenje po evangeliju. Vodi naša srca, da se bodo upodobila po tvojem Srcu in Srcu tvojega Sina Jezusa. Naj premišljujemo tvoja sporočila in po njih živimo! Radi bomo molili rožni venec, ki si ga v Fatimi tako zelo priporočala.Usmerjaj nas k svojemu Sinu Jezusu, ki je naša pot, resnica in življenje. Posebej se ozri na naše družine, saj si njihova mati in kraljica. Naj živijo v medsebojni ljubezni in edinosti, ter se ravnajo po Božji volji, da bo tvoj Sin Jezus vedno med njimi. Po tvojem brezmadežnem Srcu se izročamo presvetemu Jezusovemu Srcu. Naj nas on pripelje v naročje usmiljenega nebeškega Očeta. Amen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar