nedelja, 29. december 2019

nedelja Svete Družine


POSLANICA OB PRAZNIKU SVETE DRUŽINE
ŽENA:Ob prazniku svete družine bi zakonci iz zakonske skupine radi z vami podelili nekaj vtisov iz našega konkretnega – dostikrat nič kaj svetega vsakdana. Tako je razmišljal eden od zakonskih mož, ki z ženo obiskuje zakonsko skupino Družine in Življenja:
MOŽ: »Hudomušna definicija žene se glasi: žena je tista ženska, ki vam stoji ob strani v vseh težavah, ki jih sploh ne bi imeli, če se ne bi poročili z njo.
Treba je odkrito priznati: zakonsko življenje prinaša tudi težave, ne samo lepe stvari. Dejstvo je, da smo si moški in ženske različni. Imamo vsak svoj pogled na stvari, govorimo v šifrah in ni čudno, da se tako težko razumemo med seboj.
Žena je kot božično drevo s tri tisoč lučkami – eno razbiješ, vse »crkne«. Možu pa lahko razbiješ dva tisoč lučk, pa jih bo tisoč še vedno gorelo. Mož misli, da žena vohlja, poizveduje, kritizira in ga skuša nadzirati, žena pa to počne samo zato, ker hoče biti na tekočem. Ženske mislijo, da smo moški možgansko mrtvi. Da imamo dvoje možganov – ene izgubljene in druge, ki iščejo prve. In končno, noben moški ne more potešiti vseh čustvenih potreb ženske.«
ŽENA:V naših zakonih in družinah večkrat »crkne« razsvetljava. Potem imamo dve možnosti – ali bomo v temi tavali in se zaletavali, ali pa bomo tipali za lučjo – vsaj za kakšno svetilko ali drobnim plamenom sveče, ki bo pregnal nekaj teme.
Da bi v naših odnosih čim manjkrat prišlo do temnih dni, da bi znali pravočasno ukrepati, ko bi se zopet zbirali nevihtni oblaki, da bi lažje prižigali luči upanja, veselja, povezanosti, spoštovanja in ljubezni, se pri Družini in Življenju zakonci med seboj povezujemo.
Zakonske skupine ne obiskujemo zato, ker bi imeli večje ali manjše težave. Zavedamo se, kako dobro dene podeliti s sozakonci tudi svoje lepe in svetle trenutke. Kakor piše v Svetem pismu, v katerem najdemo dragocene napotke za naše odnose: »Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo.«  Saj vemo, da se žalost razdeli, veselje pa pomnoži, kadar ju delimo.
MOŽ:Če bi se za praznik svete družine rada odločila tudi v vajini družini graditi odnose, za katere je vredno živeti, vaju vabimo, da obiščeta našo spletno stran www.diz.si, kjer bosta našla veliko praktičnih vzpodbud za vajin zakon, čaka pa vaju tudi darilce – kratek e-priročnik za zakonce z naslovom 10 pravil za srečen zakon. Vabimo pa vaju tudi, da se pridružita zakonski skupini.
Blagoslovljen božični čas vam želimo zakonci zakonske skupine.


Ni komentarjev:

Objavite komentar