nedelja, 26. januar 2020

3. nedelja med letom

NEDELJA SVETEGA PISMA

DANES JE NEDELJA SVETEGA PISMA, KNJIGE ŽIVLJENJA! NAJPOMEMBNEJŠE KNJIGE NA SVETU! KNJIGE, KI NAS OSVOBAJA, OZDRAVLJA, ČE JO BEREMO.
Povabljeni vsi, da imamo doma, v vsaki družini, SVETO PISMO, KI JE TEMELJ, OSNOVA NAŠE KRŠČANSKE VERE.
MARSIKDO PRAVI, DA JE KRŠČANSKE VERE! PA TI JE ZNANA VSEBINA NAŠE VERE? ALI VEŠ, DA BOG ŽIVI? ALI VEŠ, KAJ BI MORAL NAREDITI ZA SVOJO SREČO, DA BI JO IMEL IN KAJ ZA PRAVI MIR V SVOJEM SRCU? ALI VEŠ, DA TI BOG PO SVETEM PISMU VEDNO GOVORI? DA TI DAJE VSE NAPOTKE ZA DOBRO, USPEŠNO, POLNO… ŽIVLJENJE IN SREČNO VEČNOST!
S SV. PISMOM JEMLJEMO V ROKE IN V SVOJO OSEBO KNJIGO BOŽJE MOČI, LUČI, MIRU, UPANJA, VESELJA! SVETO PISMO JE NAVODILO ZA SREČNO ŽIVLJENJE!
VPRAŠAJMO SE IN SKUŠAJMO NAŠTETI OKROG SEBE RESNIČNO SREČNE LJUDI.
Močan duh, MOČNA VERA se razvije, kadar vlagate vase, v svoje bitje, besede mogočnega Boga. od katerega je življenje. Bog, ki nas je ustvaril, nam dal življenje, On nam daje v svoji besedi tudi navodilo zanj. Človek ničesar ne ve, dokler ne spozna, se nauči, odkrije...

Sveto pismo je Očetovo ljubezensko pismo. Bog želi s svojo toplo, ljubeznivo besedo človeku pomagati, ga reševati, razveseljevati. Danes v ljudeh marsikje ni veselja, ne čutimo veliko veselja, posebej pa ne ljubezni.
Vase moramo sprejemati božjo besedo zapisano v SP, moramo vase vlagati Njegovo Besedo. Do tega ne pride kar samo po sebi, kot nekaj obveznega. Božja Beseda nam bo dajala silo in razumevanje samo do te mere, do katere se mi poglabljamo vanjo. Bog želi da od njega sprejemamo pomoč za življenje, blagoslove, varstvo, srečo. To je velika želja Očeta. Če hodite po plitvini, bo tudi v vas vse plitko, vse občutljivo, žalostno, težko, neznosno... Če pa se spustite bolj globoko, boste prejeli globino in MOČ ter vso pomoč in modrost od živega Boga. 


Nekateri berejo Sveto pismo samo zato, da bi izvedeli, kaj je v njem napisano. Hvala Bogu za blagoslove in obete, ampak poleg njih so v Svetem pismu še verzi, ki nas popravljajo, usmerjajo in, ki nam dajejo razumevanje. Lahko jih imenujem »popravi me« verzi. Obstajajo »blagoslovi me« in »popravi me« verzi. Potrebni so nam in ti in drugi. Če boste živeli samo po »blagoslovi me« verzih, boste kmalu postali slabotni. Če pa živite samo po »popravi me« verzih, potem se boste spremenili v trdosrčnega in zlobnega človeka. Samo pravilna mešanica vam bo omogočila, da boste rasli v Božje obličje.
Naj vam ne bo žal časa za branje Svetega pisma. Na začetku se vam bo zdelo težko, vendar je potrebno Besedo živega Boga, Stvarnika »zajemati«. Njegova beseda je luč, življenje, zdravje in moč za naše življenje. Če ne boste hranili svojega duha z božjo Besedo, potem ne boste dosegli višjega klica, da bi lahko delali tisto, kar je pravilno za nas, kar nam najbolj koristi.

Psalm 118,11 govori: Tvoj izrek hranim v svojem srcu, da ne bi grešil zoper tebe.
Če v vašem srcu ne živi Božja Beseda, potem boste grešili pred Bogom.
Kadar se nahajate pod stresom in ste duhovno napadeni, takrat bo tisto, kar je znotraj vas obvezno prišlo ven. Če vase niste vložili Božje Besede, potem bo pri najmanjšem pritisku prišlo ven tisto, kar je v vas. Ko v svojega duha vlagate Božjo besedo, vas le-to očiščuje, obnavlja, vas ponovno rodi, krepi in vzgaja. In samo božja Beseda bo prišla ven, ko boste pod pritiskom in napadeni. Na videlo bodo prišli Božji principi. Iz vašega duha bo prišla Božja sila. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar