nedelja, 22. oktober 2017

29. nedeja med letom - misijonska

Prošnje za vse potrebe

--Nebeški Oče, obvaruj misijonarje v nemirnih deželah vojn, gorja, nasilja, tatvin in vsakršnega zla, ter jih napolni z zdravjem in darovi Svetega Duha, da bodo z življenjem in besedo uspešno širili veselo oznanilo. 
--Nebeški Oče, sprejmi v svoje nebeško kraljestvo vse pokojne misijonarje, misijonarke in dobrotnike misijonov, naj prejmejo večno plačilo za svoje napore, ki so jih vložili v širjenje tvojega kraljestva na Zemlji.
--Bog Sveti Duh, podeli nam zavest, da je misijon v središču krščanskega življenja. Podeli nam milost, da bi znali slediti Jezusu in izkusili tisto »nalezljivo veselje, novo življenje, prosto sleherne sebičnosti,« ki ga prinaša njegov evangelij, da bi z njim osrečili vse, ki se z nami srečujejo.
--Bog Sveti Duh, obudi v mladih globoko željo, da bi pustili vse in hodili za Jezusom. Obujaj med njimi duhovniške, redovniške, laiške in misijonarske poklice ter jih navdaj s pogumom, da se nanje odzovejo.
--Dragi Jezus, na priprošnjo Marije, matere evangelizacije, nam pomagaj, da bomo tudi mi izrekli svoj »da« v nujnosti oznanjevanja tvoje vesele novice v našem času, k čemur nas v poslanici vabi papež Frančišek.
--Dragi Jezus, na priprošnjo tvoje in naše Matere Marije nas navdaj z novo gorečnostjo velikonočnih kristjanov, da bomo vsem ponesli evangelij življenja, ki zmaguje nad smrtjo.

--Sveta Trojica, en sam Bog, podpiraj papeža Frančiška, da bo po Tvoji volji prenovil Tvojo Cerkev, in opogumi vse škofe, duhovnike, redovnike, redovnice, laične sodelavce Cerkve, zlasti tiste v misijonih, da bi uspešno sodelovali v Tvojem načrtu Odrešenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar