nedelja, 19. november 2017

33. nedelja med letom - OZNANILA

32. NEDELJA MED LETOM
12.11.2017
Matilda, red.
7.00
8.30

10.30
JURŠINCI: + MARTIN IN ALOJZIJA VRABL, 2 SINA IN +SOR.
POLENŠAK: + STANKO PETEK, STARŠI VRŠIČ, PETEK IN BRATJE IN VSI + SORODNIKI
JURŠINCI: + za žive in + obeh župnij
Ponedeljek
Edmund, kralj
17.00
POLENŠAK: + ELIZABETA IN JANEZ GOLOB IN ALOJZ KOSI
Torek
darovanje Device Marije
17.00
POLENŠAK: + FRANC JANŽEKOVIČ, obl. IN VSI + SORODNIKI
Sreda
Cecilija, muč.
7.00
JURŠINCI: + STANKO BEC, od hčerke Sonje z Zlatkom in družino
Četrtek
Klemen I, muč.
17.00
18.00

JURŠINCI: + ANGELA PIGNAR, od hčerke Eme z družino
POLENŠAK: + JANEZ ERNEJČIČ, MARIJA, FRANC MIKŠA IN IVAN PUČKO
Petek
Vietnamski muč.
17.00
POLENŠAK: + LIZIKA KOVAČEC, ob.
Sobota
Katarina Aleksandrjska,muč
7.00
JURŠINCI: + JOHAN, ROZALIJA, LEOPOLD IN MARIJA ČEH IN RODBINA BOHINC
KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA
26.11.2017
ZAČETEK TEDNA KARITAS
Leonard Portomavrški
7.00
8.30

10.30

JURŠINCI: + za žive in + obeh župnij
POLENŠAK: + STANKO KRAMPELJ, obl., STARŠI IN BRATJE CVETKO IN SLAVA IN OLGA
JURŠINCI: + MARIJA, JOŽEF, ANICA SLODNJAK, NEŽIKA BRAČKO IN STANKO CVETKO

  • V NOVEMBRU POLEG TEGA, DA SE SPOMINJAMO, TUDI POSEBEJ SKRBIMO-POMAGAMO NAŠIM POKOJNIM V VEČNO NEBEŠKO SREČO! BISTVENO IN ODLOČILNO PRI TEM, KO SE SPOMINJAMO NAŠIH DRAGIH POKOJNIH JE, DA JIM NA DUHOVEN NAČIN POMAGAMO V ZDRUŽENJE Z BOGOM - V NEBESA. ZA RAJNE MOLIMO, DARUJEMO SV. MAŠNE DARITVE, PRISTOPIMO K ISKRENI SV. SPOVEDI, DELAMO DOBRA DELA IZ MOČI JEZUSOVE LJUBEZNI. S TEM UMRLIM PRISPEVAMO ODPUSTKE. JEZUS EDINI ODPUŠČA GREHE IN SPREJEMA V RAJ. DRUGIH NEBES NI. Pri izhodu iz cerkve vzemimo kuverte ZA MOLITVENE SPOMINE ZA NAŠE POKOJNE UMRLE, na katere napišemo imena POKOJNIH za katere posebej želimo, da se v naši cerkvi moli pri svetih mašah v novembru. Spomine oddajmo v škatlo, spredaj pri oltarju. Obkrožimo pri kateri sv. maši želimo, da se moli za pokojne. Ali ob 7.00 ali 10.30. Če kdo ni obkrožil, naj se prosim po sv. maši oglasi pri meni! 
  • V SREDO, 22.11. JE PRAZNIK  SV. CECILIJE, ZAŠČITNICE DUHOVNE, SLAVILNE GLASBE. LEPA, PRISRČNA ZAHVALA NAŠIM VSEM »ZLATIM« PEVCEM ZA LEPO PETJE, SLAVLJENJE BOGA, ZA VES TRUD, ČAS, ŽRTVE, … MOČNA ZAHVALA ORGANISTOM: GABRIJELI, ANDREJU, LIDIJI, ROBIJU, LJUDSKIM PEVCEM, GOSPE FRANČIŠKI. LEPO SLAVITE BOGA. NAJ VAS OBILNO BLAGOSLAVLJA IN ODPIRA VAŠA SRCA NAPREJ. 
  • DANES TEDEN BO PRI NAS VODIL SV. MAŠO G. FRANČEK BERTOLINI IZ NADŠKOFIJ, KI BO PRED SV. MAŠO SPOVEDOVAL. DOBRODOŠLI K ZAKRAMENTU OČIŠČENJA. PRI SV. MAŠI BO BLAGOSLOVIL NAŠA DVA DELIVCA SV. OBHAJILA G. JANEZA BRESTA IN G. DARKA BOGŠO, KI STA SE UDELEŽILA IZOBRAŽEV. ZA DELIVCA OBHAJILA.
  • ZA UREJANJE VEŽICE V TEM TEDNU NAPROŠAMO vas: HLAPONCI. Hvala.
  • PRAZNOVANJE OBLETNIC POROK – SV MAŠO ZAKONCEV JUBILANTOV, BOMO IMELI V NAŠI V NAŠI ŽUPNIJI 10.12.2017. LEPO POVABLJENI JUBILANTI, DA SE PRIJAVITE NA SLOVESNOST.
  • V naši cerkvi polagamo tlak-kamen imenovan BOTHICINO-botičino. Povabljeni, da si sedaj po sv. maši ogledamo. Dela bodo končana do konca novembra. Iz srca naprošeni še za pomoč,  prispevek in za botrstvo. Priporočimo, povejmo, da obnavljamo cerkev še izseljencem iz Juršinc.
  • NASLEDNJI TEDEN JE TEDEN KARITAS. PRISRČNO SMO POVABLJENI NA ČUDOVIT KONCERT KARITAS NA PTUJ, 1.12. VSTOPNICE LAHKO DOBIMO SEDAJ PO SV. MAŠI PRI NAŠIH SODELAVCIH KARITAS OB IZHODU IZ CERKVE. S TEM POMAGAMO UBOGIM IN DOŽIVIMO LEP GLASBENI VEČER.

Ni komentarjev:

Objavite komentar