nedelja, 26. november 2017

34. nedelja med letom - nedelja Kristusa Kralja - OZNANILA

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA
26.11.2017
ZAČETEK TEDNA KARITAS
Leonard Portomavrški
7.00
8.30

10.30

JURŠINCI: + za žive in + obeh župnij
POLENŠAK: + STANKO KRAMPELJ, obl., STARŠI IN BRATJE CVETKO IN SLAVA IN OLGA
JURŠINCI: + MARIJA, JOŽEF, ANICA SLODNJAK, NEŽIKA BRAČKO IN STANKO CVETKO
Ponedeljek
Modest in Vigil, apostola Karantan.
17.00
POLENŠAK: + ALOJZIJA IN ANTON ŠORI
Torek
Katarina Labure, redovnica, vidkinja
15.00
17.00
18.00
POLENŠAK: + POGREB: + STANKO CVETKO iz Bratislavec
POLENŠAK: + VINKO CVETKO, osmina
JURŠINCI: + ANA FRAS, od nečaka Ivana z družino
Sreda
Filomen, muč.
15.00
POLENŠAK: + POGREB: + MARIJA SIMONIČ iz Brezovec
Četrtek
ANDREJ, apostol
17.00
JURŠINCI: + STARŠI PLOHL, BRAT JOŽEF IN FRANC Z ŽENO TEREZIJO, od sina in brata Toneta
Petek
Edmund Campion, muč.
17.00
POLENŠAK: + ANTON IN KRISTINA PETEK, DVOJNI STARŠI IN + SORODNIKI
Sobota
Vivijana, muč.
7.00
JURŠINCI: + STANISLAV GRAŠIČ, 2. obl.
1. ADVENTNA NEDELJA
3.12.2017
Frančišek Ksaver, duhovnik, apostol
7.00
8.30
10.30
JURŠINCI: + za žive in + obeh župnij
POLENŠAK: +VIKTOR DAJČAR, STARŠI FLORJANIČ-MERNIK
JURŠINCI: + MILENA BOHANEC IN VSI + SORODNIKI

  • Pred nami je teden Karitas-krščanske dobrodelnosti iz vere in ljubezni do Boga. V sredo, 29.11. je srečanje sodelavcev KARITAS na Ponikvi, nato koncert KLIC DOBROTE V DVORANI GOLOVEC V CELJU ob 15.00 in še uradni, zvečer ob 20.00. Veselo povabljeni na to lepo srečanje. Prijave pri g. Francu Kumpu-Juršinci in pri ge. Dragici Petek-Polenšak. V petek, 1.12, ob 19. bo čudovit, dobrodelni koncert Karitas pri Sv. Petru in Pavlu na Ptuju. Vstopnice lahko dobimo po sv. maši pri g. Francu K., ge Dragici P. Lepo, veselo povabljeni, ko s tem pomagamo bližnjim, ki so v raznih stiskah. Danes teden bodo naši darovi pri sv. maši namenjeni za pomoč potrebnim, ki so v stiskah - za Karitas. Darovanje okrog oltarja za potrebe obnove naše cerkve bo 3.12. 
  • V SREDO, 22.11., JE BIL PRAZNIK  SV. CECILIJE, ZAŠČITNICE DUHOVNE, SLAVILNE GLASBE. ISKRENA ZAHVALA NAŠIM VSEM »ZLATIM« PEVCEM ZA LEPO PETJE, SLAVLJENJE BOGA, ZA VES TRUD, ČAS, ŽRTVE, … MOČNA ZAHVALA ORGANISTOM: GABRIJELI, ANDREJU, LIDIJI, ROBIJU, LJUDSKIM PEVCEM, GE. FRANČIŠKI. LEPO SLAVITE BOGA. NAJ VAS OBILNO BLAGOSLAVLJA IN ODPIRA VAŠA SRCA ŠE NAPREJ.
  • LEPA ZAHVALA GOSPODU FRANCESCU BERTOLINIJU, VODITELJU PASTORALNE SLUŽBE NA NADŠKOFIJI, KI JE VODIL SV. MAŠNO DARITEV IN JE SEDAJ PO SV. MAŠI ŠE NA RAZPOLAGO ZA ZAKRAMENT SV. SPOVEDI IN VAS ČAKA V SPOVEDNICI. LEPA HVALA, DA JE V JURŠINCIH DANES BLAGOSLOVIL NAŠA DVA DELILCA SV. OBHAJILA G. JANEZA BRESTA IN G. DARKA BOGŠO, KI STA SE UDELEŽILA IZOBRAŽEVANJA ZA DELILCA OBHAJILA.
  • ZA UREJANJE VEŽICE V TEM TEDNU NAPROŠAMO vas: KUKAVA ZGORNJI DEL. Hvala.
  • Sodelavci naše župnijske KARITAS bodo v četrtek izdelovali adventne venčke, ki jih bomo lahko danes teden pri sv. maši kupili in na takšen način pomagali ubogim, pomoči potrebnim, ki so v stiski.
  • PRAZNOVANJE OBLETNIC POROK – SV MAŠO ZAKONCEV JUBILANTOV, BOMO IMELI V NAŠI CERKVI 10.12.2017. LEPO POVABLJENI JUBILANTI, DA SE PRIJAVITE NA SLOVESNOST. Povabimo vse za katere vemo, da letos praznujejo obletnico na 5 let, (po 50, vsako leto). ISTOČASNO BO TAKRAT TUDI OTVORITEV NAŠE CERKVE, KO BOMO IMELI SV. MAŠO PO VEČ MESECIH ZOPET V NAŠI CERKVI.
  • V naši cerkvi mojstri končujejo s polaganjem tlaka-kamna. 4. in 5.12. bi imeli generalno čiščenje cerkve. Lepo naprošeni vsi, ki lahko za pomoč. Klopi bodo montirali mojstri 7. in 8.12. Iz srca naprošeni še za pomoč, prispevek in za botrstvo. Priporočimo, povejmo, da obnavljamo našo župnijsko cerkev Sv. Lovrenca še izseljencem, rojakom iz Juršinc.

Ni komentarjev:

Objavite komentar