nedelja, 28. januar 2018

4. nedelja med letom

Jezus se v shodnici pokaže in dokaže kot najmočnejši med vsemi duhovnimi osebami. Z odstranitvijo hudega duha iz človeka potrdi svojo božjo oblast. Jezus konkretno dokaže da se je v njem resnično približalo božje, nebeško kraljestvo. Poslušalci, oz. tisti, ki so bili ravno takrat v molilnici so ostrmeli nad njegovim naukom, čudeži, nadnaravnimi, neverjetnimi... znamenji, ki jih je delal in njegova močna, konkretna oblast nad hudičem jih je bolj kot vse druga presenetila, frapirala, šokirala... 

Še preden je Jezus tistega dne v shodnici v Kafarnaumu karkoli rekel, se je nečisti duh čutil zelo razkrinkanega in prisiljenega, da je prišel na plan. Nečisti duh »ni prenesel« Jezusove »svetosti« in je zato začel vpiti: »Vem, kdo si: Sveti, Božji!« Začel je kričati in tuliti, ker ni vzdržal v Jezusovi bližini in v Njegovem sevanju LJUBEZNI, MIRU IN RESNICE., ki je je JEZUS vedno poln.

Kristjan, ki živi v milosti in je tempelj Svetega Duha, ima v sebi nekaj te Jezusove svetosti in prav ta svetost, JEZUSOV SV. DUH, ki biva v kristjanu, ki sprejema Boga, deluje in izvršuje v okolju v katerem živi, tih in učinkovit eksorcizem.

Gospa  iz Šoštanja pravi, kako v službi, njeni sodelavci pred njo ne preklinjajo, čeprav ni nikogar kregala ali se pritoževala nad tem. Ko odide stran pa strahotno preklinjajo. Iz nje žari Luč živega Boga-Sv. Duh.

To se udejanja predvsem v evharistiji. »Kristjan, ki prihaja od evharistične mize,« pravi sv. Janez Zlatousti, »je podoben levu, ki bruha iz svojih ust ogenj; njegovega pogleda hudobni duh ne more prenesti.«

Jezus nam podarja zaščito in protistrup proti delu hudega duha. V svojem Presvetem odrešenjskem Telesu nam daje sam sebe, ki je nepremagljiva ovira za hudiča. Jezus je tudi edina ovira za hudega duha.
Pri zadnji večerji je Bog podaril človeku največ kar je imel, to je svojega Sina, nam v obrambo. Kristjan, ki uživa Kristusovo Telo s čistim srcem je nepremagljiv.

Ni komentarjev:

Objavite komentar