nedelja, 20. marec 2016

VELIKONOČNO PISMO

Lepo pozdravljeni ob naših največjih praznikih, dragi Prijatelji Kristjani, ki zaupate v Stvarnika in Darovalca življenja, ki nas neskončno ljubi in nas v Jezusu Kristusu svojem Sinu odrešuje v svojo večno, dokončno, nebeško Ljubezen po kateri vsi, vsak trenutek zelo močno hrepenimo.
V Velikonočnih praznikih, vam iz srca želim veliko veselja, radosti nad življenjem, miru, sreče, žive vere in povezanosti z Vstalim Odrešenikom.

JEZUS KRISTUS OD MRTVIH VSTALI ODREŠENIK RES ŽIVI!
Jezus iz Nazareta je bil pribit na križ in pokopan, čez 3 dni pa je vstal od mrtvih.  Vstajenje Jezusa Kristusa-Odrešenika od mrtvih potrjujejo trdni in nedvomni dokazi!
Po preverjanju dokazov o vstajenju, ki jih dajejo evangeliji, je Simon Greenleaf, ugledni znanstvenik na področju zakonskega prava na Harvardski šoli prava, zaključil: »Nemogoče bi bilo vztrajati pri zatrjevanju resnic, ki so jih širili, če Jezus resnično ne bi vstal od mrtvih in če v to dejstvo ne bi bili tako trdno prepričani, kot so bili v vsako drugo.« John Singleton Copley, ki velja v britanski zgodovini za enega največjih umov na področju prava, je izjavil: »Zelo dobro vem, kaj je dokaz; in povem vam, tak dokaz, kot je dokaz za vstajenje od mrtvih, ni še nikoli odpovedal.« 

RAZLOGI ZA VERO V ŽIVEGA JEZUSA, KI JE Z NAMI NAVZOČ
Vstajenje je središče krščanske vere. Več razlogov je, zakaj tisti, ki vstajenje preučujejo, verujejo , da je resnično.

NAPOVEDANO: Prvič, Jezus sam je napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih – in njegova smrt in vstajenje sta se zgodila natanko tako, kot je bil napovedal!
PRAZEN GROB: Drugič, vstajenje je edina sprejemljiva razlaga za njegov prazen grob. Pozorno branje svetopisemskega poročila kaže, da so grob, kamor so položili Jezusovo telo, rimski vojaki dobro zastražili in ga zaprli z velikanskim kamnom. Če Jezus ne bi bil mrtev, kot so trdili nekateri, ampak le oslabljen, bi stražarji in kamen njegov pobeg onemogočili – kakor tudi vsakršen poskus njegovih učencev, da bi ga rešili. Jezusovi nasprotniki pa njegovega telesa nikoli ne bi vzeli, kajti njegovo izginotje iz groba bi podprlo vero v njegovo vstajenje.
OSEBNA SREČANJA: Tretjič, vstajenje od mrtvih je edina razlaga prikazovanja Jezusa Kristusa njegovim učencem. Po svojem vstajenju se je Jezus vsaj desetkrat prikazal tistim, ki so ga poznali in enkrat celo 500 ljudem hkrati. Gospod je dokazal, da ta prikazovanja niso prividi: jedel, se rokoval in pogovarjal se je z njimi.
ROJSTVO CERKVE: Četrtič, vstajenje od mrtvih je edina razlaga za začetek občestva v Jezusa Kristusa verujočih-krščanske Cerkve. Krščanska Cerkev je največja ustanova v vsej zgodovini sveta. Več kot polovica prve krščanske pridige se ukvarja z vstajenjem. Očitno je zgodnja Cerkev vedela, da je to temelj njenega oznanjevanja. Jezusovi sovražniki in nasprotniki njegovih naslednikov bi jih lahko kadarkoli zaustavili preprosto s tem, da bi pokazali Jezusovo telo. 
SPREMENJENA ŽIVLJENJA: Petič, vstajenje od mrtvih je edina logična razlaga za spremenjeno življenje njegovih učencev. Pred njegovim vstajenjem so ga zapustili; po njegovi smrti so bili razočarani in prestrašeni. Niso pričakovali, da bo Jezus vstal od mrtvih. Vseeno pa so se po njegovem vstajenju in binkoštnem doživetju ti isti razočarani možje in žene spremenili zaradi mogočne moči vstalega Kristusa. V njegovem imenu so svet postavili na glavo. Veliko jih je za vero dalo življenje. Mnogo jih je bilo strašno preganjanih. Njihova pogumna drža bi bila nesmiselna, če ne bi bili trdno prepričani, da je Jezus Kristus resnično vstal od mrtvih – dejstvo, za katerega je vredno umreti.
V 40. letih dela z intelektualci iz univerzitetnega okolja, še nisem srečal človeka, ki bi iskreno pretehtal prepričljive dokaze za Božjo naravo Jezus iz Nazareta in njegovo vstajenje od mrtvih in ob tem ne bi priznal, da je Jezus Božji Sin, obljubljeni Mesija. Tudi tisti, ki ne verujejo, iskreno priznavajo: »Nisem si vzel časa, da bi prebral Sveto pismo ali pretehtal zgodovinska dejstva o Jezusu.« 
ŽIVI GOSPOD
Zaradi Jezusovega vstajenja se njegovi nasledniki ne držijo le etičnega zakonika mrtvega ustanovitelja, ampak imajo živ, oseben odnos z živim Gospodom. Jezus Kristus živi danes in zvesto blagoslavlja ter bogati življenja tistih, ki mu zaupajo in Ga sprejemajo. Skozi stoletja so množice ljudi priznavale vrednost Jezusa Kristusa, vključno z mnogimi, ki so imeli velik vpliv na svet.
Francoski fizik in filozof Blaise Pascal je govoril o človeški potrebi po Jezusu, ko je dejal: »V srcu vsakega človeka je od Boga oblikovan prazen prostor, ki ga lahko napolni le Bog po svojem Sinu Jezusu Kristusu.«
Želite tudi vi osebno spoznati Jezus Kristusa kot svojega živega Odrešenika? Kakorkoli to zveni drzno, lahko ga! Jezus komaj čaka na vzpostavitev osebnega, ljubečega odnosa z vami, zato je vse potrebno že pripravil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar